Terms & Conditions

We have Recently updated our Terms and Conditions. Please read and accept the terms and conditions in order to access the site

Current Version: 1

Privacy Policy

We have Recently updated our Privacy Policy. Please read and accept the Privacy Policy in order to access the site

Current Version: 1

På vandring på Garden Route

Denne tur - På vandring på Garden Route - er for dig, som vil ud at vandre og have den smukke varierede Sydafrikanske natur helt ind under huden. Den er for dig, som gerne vil være aktiv de fleste dage, men som indimellem godt kan lide en smuk køretur og et godt måltid mad. Og så er den for dig, som gerne vil være en del af en gruppe, og som godt kan lide, at turen er tilrettelagt hjemmefra. Saml selv en gruppe på 4-8 personer, så tager vi afsted, når vi kan finde en dato, som passer. Den bedste årstid er fra september frem til april.

Turen er speciel på den måde, at vi er 2-3 biler, som kører sammen. Den er en blanding af kør-selv ferie, hvor du kan køre i din egen bil med din egen familie eller venner, samtidig med du har mig med som dansk rejseleder. På den måde får du friheden ved at køre i egen bil og trygheden ved at være flere danskere sammen. Det bedste fra begge verdener. Jeg kører selv den ene bil og har dermed 3 pladser til rådighed, hvis du gerne vil afsted uden at køre bil. 

Jeg har rejst rigtig meget i Sydafrika, og jeg kender området langs Garden Route rigtig godt. Vi bor på self catering, dvs. vi lejer et hus eller nogle hytter nogle dage og skal selv sørge for mad. Alle steder er overnatningen i god kvalitet med pæne køkkener og gode senge, og der vil blive redt senge og vasket op for os hver dag. Turen ender på ingen måde i huslige pligter. Typisk går vi ud og spiser til aften, det er billigt i Sydafrika. Et enkelt sted overnatter vi i nogle hytter på en super campingplads lige ned til en flod, og et andet sted (Addo Elephant Park) bor vi safaritelte. 

Turen - På vandring på Garden Route er rigtig velegnet til dig, som normalt rejser selvstændigt, men som tænker "Sydafrika, så vil jeg gerne have lidt ekstra tryghed".

 

Table Mountain og Kap det gode håb

Dag 1 - 4 

Turen starter med en flyvetur til Cape Town, og her har vi de første 3 overnatninger i Noordhoek, som er en mindre forstad syd for centrum. Det giver 2 hele dage,  hvor vi den første dag bestiger Table Mountain, så vi får det store overblik over Cape Town og omegn. Table Mountain ligger nærmest midt i byen, der er bygget hele vejen rundt om bjerget. Meget usædvanligt med naturreservat i så stor en by, men det viser Cape Towns fantastiske beliggenhed rigtig godt. Turen varer ca. 5 timer, så der vil også være mulighed for at tage et par timer til centrum af Cape town og nyde fx. havnefronten, eller du kan tage en tur i kajak ved Simons Town.

Næste dag tager vi til Kap det gode håb, som er en af de sydligste punkter i Afrika. (Cape Agulhas er det sydligste). Det er en højderyg, som skiller Atlanterhavet fra det indiske ocean. Her tager vi en vandretur mere og får kigget til både Atlanterhavet og det indiske ocean - og gerne begge dele på én gang. Her vil vi se pingviner og bavianer og nyde blæsten, som kommer direkte fra Sydpolen - hvis vinden er i det hjørne. 

         

Vandring på Garden Route - Cape point

 

 

 

Klik på de røde markører, og læs om de forskellige steder.

 

Garden Route med dansk rejseleder - franschhoek

 

Franschhoek

Dag 5 - 6

Så er det videre ud til vindistrikterne. Uanset om du drikker vin eller ej, så er det svært ikke at nyde udsigten. Stellenbosch er mest kendt herhjemme, men vi skal bo i det mindre og hyggeligere Franschhoek, som ligger omkranset af lave bjerge med vinmarker op ad siderne. Her er gode vandreruter, men der er også mulighed for vinsmagning. Og så er her et par gode restauranter, som også er værd at afprøve. Vi tager en halvdags cykeltur ud at smage vin. Vi kører rundt på cykel mellem vingårdene, en rigtig god måde at se og mærke landskabet på. Det er ikke anstrengende, ialt ca. 15 km cykling. Vi tager også på en vandretur i Mont Rochelle, som bjergene, der omkranser byen kaldes for.

De Hoop og bjergene

Dag 7 - 8

Vi kører over bjergpasset og kommer ud sydøst for Franschhoek. Nu er det videre til De Hoop Nature Reserve, som er en af mine favoritter. Det er et marskområde med vandreklitter og masser af fynbos - speciel lyngplante, som kun findes i Sydafrika. Naturområdet er uden rovdyr - dem ser vi senere - så du kan vandre og cykle rundt i parken. Her er et meget rigt fugleliv og en del antiloper, bl.a. bontebuck, som har været tæt på at blive udryddet. Vi tager på sejltur ud at se på oddere og hulepindsvin, og vi tager på en vandretur for at se fugle. Her er også mulighed for en tur på mountain bike eller for at kigge stjerner, når vejret er klart. 

 

Efter De Hoop fortsætter vi turen mod øst. Men vi tager ikke den lige vej langs kysten. I stedet tager vi via Barrydale et smut forbi Oudtshoorn og kommer på den måde over bjergpasset. Her får vi set de markante klippeformationer, som er en del af Swartberg. 

 

Garden Route med dansk rejseleder - Kajakker ved Storms River

 

Wilderness, Natures valley og Addo

Dag 9 - 11

De næste dage bor vi i Wilderness, som er lidt udenfor George, den største by på Garden Route. Her står den på endnu mere vandring. Første dag byder på forholdsvis afslappet vandring i skoven og langs kysten. Vi krydser en flod (tørskoet - med en lille færge) og fortsætter mellem klitter og skov. Den anden dag er lidt hård. Her skal vi til nogen af toppene på Outeniqua-bjergkæden med 19 km vandring ialt, men med 360 graders udsigt fra Cradock’s Berg i 1579 m og George Peak i 1337 m er der belønning for anstrengelserne. Hvis dette lyder for hårdt vil der være mulighed for at vælge en mindre anstrengende halvdags tur.

Dag 12 - 13

Vi passerer byen Knysna for at komme videre til Natures Valley. Knysna ligger ved en lagune midt mellem alle de mange mindre bjergkæder. Nelson Mandela har engang sagt "If God lived on Earth he would have stayed in Knysna". Han mente, at Knysna var en vidunderlig plet på jorden, og det er den også, men de andre steder langs Garden Route er bestemt også værd at komme efter. I Knysna tager vi en sejltur i en gammel hjuldamper og får set lagunen og udløbet til havet, inden vi fortsætter køreturen mod Natures Valley.

I Natures Valley bor vi tæt ved kysten - i dette område, som er en del af Tsitsikamma National Park. Det er sidste stop for de, som tager 5-dages hiken - the Otter Trail. Så her står den på endnu mere vandring langs stranden og i skovene. 

Dag 14 - 15

Til slut tager vi en tur ud i Addo Elephant Park. Her skal vi IKKE vandre, men bare have en enkelt overnatning i parken med mulighed for at se safaridyr, inden hjemturen. Som navnet siger, så er der masser af elefanter i parken, men der er også løver, eland, zebraer, kudu osv. 

Efter morgensafari går turen mod Port Elizabeth hvorfra vi flyver hjem.

Dag 16

Hjemkomst til Danmark

 

 

 

Garden Route - bjerge ved Storms River

 

 

Garden Route med dansk rejseleder - Natures valley

 

 

Garden Route med dansk rejseleder - Addo

Pris

Turen - På Vandring på Garden Route koster 19.900 kr/person for 16 dage ved min. 2 personer (i dobbeltværelse). Dette beløb inkluderer flybillet fra København, transport og alle overnatninger. Herudover er der 5 guidede vandreture, én cykel/vinsmagningstur i Franschhoek, 2 bådture  samt 2 game drives i Addo Elephant Park. Alle disse ture er med sydafrikansk engelsktalende guide, men jeg vil selvfølgelig deltage og oversætte, hvor det er nødvendigt.  En kajaktur i Simons Town kan tilkøbes for ca. 150 kr. Endelig er aftensmad på restaurant 2 dage i De Hoop også med i prisen. Hvis du har mod på selv at køre en bil (følge efter mig), med op til 4 personer i bilen, så er prisen 18.900 kr. Ring og hør nærmere om dette.

Er I en gruppe på min. 4 personer, som melder jer til samtidig, så er prisen 18.900 kr. for alle 4 medlemmer.

Depositum: 9.000 kr/person betales ved tilmelding. Det resterende beløb betales senest 2 måneder før afrejse.