Terms & Conditions

We have Recently updated our Terms and Conditions. Please read and accept the terms and conditions in order to access the site

Current Version: 1

Privacy Policy

We have Recently updated our Privacy Policy. Please read and accept the Privacy Policy in order to access the site

Current Version: 1

Safari i Sydafrika

Sydafrikas bedste dyreliv

Denne tur har fokus på dyrelivet, og den er for jer, som gerne vil på safari og ud at se på dyrelivet - både til lands til vands og i luften.

Nord for Durban ligger vådområdet Isimangaliso, som har et helt unikt dyreliv. Her vil I komme til at se flodheste, krokodiller, flamingoer, osv. På nogle årstider kan I også se hvaler og havskildpadder.

Ikke ret langt herfra ligger dyreparken Hluhluwe-Umfolozi, som er en af de bedste dyreparker i Sydafrika. Dyrelivet kan sammenlignes med Kruger, her er bare ikke nær så mange turister. Her er de samme dyr, og du kan komme til at se dem rigtig godt.

Kombinationen af en rigtig gode safaripark og et vådområde med en anden slags dyr tæt på, gør at I virkelig får oplevet dyreliv i verdensklasse uden at bruge unødig tid på transport.

Når jeres lyst er styret mht. dyreliv, så brug et par dage i Drakensberg, inkl. en dagstur til bjergstaten Lesotho. Her er også dyreliv, især antiloper, men det er mest udsigterne i bjergene og hele landskabet, som gør det interessant at være her.

Denne tur er rigtig velegnet til børn. Masser af dyreliv, og ikke ret meget kedelig kørsel.

 

Durban - beachfront

            

Løvesafari

            

Safari - fiskeørn

            

Safari - Flodhest

            

Vådområde med masser af dyr

Flyveturen går til Durban, og herefter er der et par timers kørsel til den lille hyggelige by, St. Lucia, som ligger i den sydlige ende af vådområdet Isimangaliso, som er verdens naturarv pga. det rige dyreliv. Her bor I fx. i en hytte ud til floden. Her er masser af fugleliv, og om natten kan flodhestene godt komme op i haven. I hytten er der køkken, men her er masser af restauranter i byen, så der er gode muligheder for at gå ud at spise til meget rimelige priser. I kan også vælge B&B eller hotel.

Tag en sejltur på floden og se på dyre- og fuglelivet, og tag en dagstur ind i vådområdet og se på dyrene,. I kan også dykke ved revet, som er langs kysten inde i vådområdet, og se masser af farverige fisk. Fra november til februar kommer havskildpadderne op og lægger æg på stranden, og de små nyudklækkede havspildpaddeunger skal tilbage over stranden og ud til havet. Fra juni til oktober er der hvaler i havet, og I kan  tage en sejltur ud at se på hvaler.

Durban - beachfront

            

Safari i Dyrepark

Efter 3 - 4 dage fortsætter I mod dyreparken Hluhluwe-Umfolozi, som indeholder alle "The big 5", dvs. løve, leopard, næsehorn, elefant og bøffel. Parken er kendt som det sted, hvor man tilbage i 1960erne startede med at beskytte næsehornene, da de var tæt på udryddelse. Mange af de andre parker i Afrika har importeret næsehorn fra denne park, og selv om næsehornene nu igen er truet pga. deres horn, så er dette ét af de få steder, hvor du kan være sikker på at se dem.

I parken kan I enten tage på guidede ture i høje safari-biler, eller I kan selv køre rundt på egen hånd. Jeg anbefaler en blanding. Det er sjovt at finde dyrene selv, men guiderne ved virkelig meget om dyrene og er gode til at spotte dem. Igen kan I selv vælge, hvordan I vil bo. Skal I selv stå for maden, eller skal I spise på restaurant. Begge dele er muligt.

3 - 4 overnatninger her er passende for at få set alle dyrene.

            

Durban - beachfront

            

Durban - beachfront

            

Durban - beachfront

Durban

Til slut er her en overnatning i Durban. Så kan I også lige mærke storbyen, inden I skal hjem. Her er dejlig varmt efter turen i bjergene, så tag en tur på strandpromenaden og nyd det inden flyveturen.

            

            

            

            

Drakensberg

Så går turen til Drakensberg, som er en af mine absolutte favoritter, når det kommer til Sydafrika. På denne tur bor I i den sydlige del af bjergkæden. Her bruger I også 3 - 4 overnatninger, og får set både Lesotho, kommer gennem Sani Pass, som er den eneste vej fra KwaZulu-Natal til Lesotho. Vi taler om en grusvej, som øverst oppe er temmelig stejl, og som det kun er tilladt at køre på i 4x4. Hvis du er en eventyrer med hang til dårlige veje og 4x4 sammen med fantastiske udsigter, så er dette turen. Både jeg selv og mine drenge (7 og 9 år) elsker det. Det skal her fortælles, at guiden, som også er chauffør er yderst kompetent og har helt styr på kørslen.

Herudover kan I tage på vandreture i virkelig spændende landskab, og I kan se på hulemalerier i de huler, som san-folket levede i. De er nu udryddet/gift ind i andre stammer, så der findes ikke "rene" san-mennesker længere.

            

            

Lesotho - Lonely Rider

PRIS

Spørg efter pris. Den afhænger af, hvor mange dage I bruger hvert sted, og hvor mange I er afsted.