Terms & Conditions

We have Recently updated our Terms and Conditions. Please read and accept the terms and conditions in order to access the site

Current Version: 1

Privacy Policy

We have Recently updated our Privacy Policy. Please read and accept the Privacy Policy in order to access the site

Current Version: 1

Midmar Mile 2019

9. og 10. februar 2019

Denne weekend afholdes verdens største open water stævne Midmar Mile i søen Midmar Dam. Der svømmes en mile, dvs. 1600 m, så det er ikke et fysisk anstrengende løb.  Men det er rigtig godt arrangeret, og der er en supergod stemning, så det gør det til en kæmpe oplevelse at deltage. Hvis man ønsker en lidt større udfordring, så er der også mulighed for at svømme 3, 5 og 10 km.

Du skal svømme Midmar Mile, hvis du er til svømning i åben vand, hvis du godt kan lide smukke omgivelser, og hvis du gerne vil opleve lidt af Sydafrika efterfølgende. Det er langt at rejse, for kun at svømme 1600 m, men hvis du kombinerer det med en ferie, hvor du ser lidt af Sydafrika bagefter, så er det oplagt.

Midmar Dam

Midmar Dam ligger ved byen Howick ca. halvanden times kørsel fra storbyen Durban, som man flyver til fra Danmark. Howick er en mindre, men hyggelig by, hvor der er et par hoteller og nogle B&B, hvor man kan overnatte. På denne tur du ankommer til Howick dagen før du skal svømme, så du har tid til at se på området, inden starten går.

Midmar Mile

 

På selve dagen starter det om morgenen med damerne først. Man sendes afsted i batch af ca. 50 svømmere ad gangen med 2-3 minutter mellem hver start. Det er ikke nødvendigt med våddragt, vandet har passende temperatur, ca. 24 grader. Selv om det er Sydafrika, så findes der hverken krokodiller, hajer eller andet farligt i søen. Det er sikkert at svømme, og der er masser af redningsfolk i kajakker langs med ruten, så du kan være tryg i vandet.

 

Efter løbet

Du befinder dig nu for foden af Drakensberg, og det er oplagt at tage til bjergene efter svømmeturen. Her er vandreture i verdensklasse. Drakensberg er virkelig et af de flotteste steder i Sydafrika, og her er alle type af overnatning.  Fra telt eller overnatning i grotte til hoteller med mange stjerner og alt derimellem. Kysten og en dyrepark er også indenfor rækkevidde.

Enten kan vi i fællesskab sammensætte din ferie, eller du kan kigge under kør-selv og finde et forslag til en god tur. Midmar Mile kan meget nemt passes ind i turen KwaZulu-Natal.

Alternativt har jeg sammensat en tur på 15 dage, hvor du når at opleve mange forskellige, men stadig interessante dele af landet. 

Hvis der er interesse for det, så besøger jeg gerne fx. svømmeklubber og holder infomøde om turen.