Terms & Conditions

We have Recently updated our Terms and Conditions. Please read and accept the terms and conditions in order to access the site

Current Version: 1

Privacy Policy

We have Recently updated our Privacy Policy. Please read and accept the Privacy Policy in order to access the site

Current Version: 1

Toppen af Afrika

DENNE TUR TIL LESOTHO ER UDSOLGT - JEG LAVER EN NY TUR TIL NÆSTE ÅR

23. november -  7. december 2017

Denne tur hedder toppen af Sydafrika, da der indgår en 5-dages tur til Lesotho, som også kaldes "Roof of Africa". Det er en tur med en del vandring, men der kan også blive plads til andre ting, fx. kigger vi på et dæmningsbyggeri i Lesotho, som i 1990erne blev betegnet som det største byggeprojekt på den sydlige halvkugle. Idéen bag projektet er at opsamle regnvand, da der falder meget regn i Lesotho. Vandet bruges dels til vandkraft og forsyner Lesotho med strøm, dels til at sælge til Sydafrika. Johannesburg er efterhånden blevet en kæmpestor by med 10-12 millioner indbyggere (inkl. Soweto og Pretoria), og her er mangel på vand. Vi får en rundvisning på dæmningen, bl.a. med mulighed for at gå inde i selve dæmningsmuren med op til 160 meter vand over os på den ene side.

Da byggeriet blev udført, blev der oversvømmet et stort areal i bjergene, hvor der voksede mange sjældne planter. Derfor har man samtidig med dæmningsbyggeriet lavet en botanisk have, hvor der vokser de planter, som ellers ville være blevet udryddet ved oversvømmelsen. Det er Lesothos eneste botaniske have.

Durban og Wild Coast

Men først lægger vi ud i Durban og med vandring langs den smukke Wild Coast.

Jeg indrømmer blankt, at madlavning ikke er min store hobby, og derfor er der på denne tur kun enkelte dage, hvor vi selv skal stå for maden.

Vi er allerede 3, som tager afsted, så selv hvis du er alene, skal du ikke holde dig tilbage. Jeg vil gerne have dig med og vise dig disse fantastiske steder i Lesotho og Sydafrika.

Oribi Gorge by Michael Denne, flickr.com

        

Dag 1

Afrejse fra Danmark

Dag 2 - 3

Ankomst til Durban, overnatning på B&B. Vi starter ud relativt komfortabelt på et B&B med en god terrasse og udsigt over havet. Vi ankommer om eftermiddagen og så kan vi lige slappe af ovenpå flyveturen. Til aften kører vi ud og spiser i det nærliggende Umhlanga. Herefter har vi en hel dag til fri afbenyttelse i Durban. Personligt tænker jeg på at bruge 3 timer på en guidet tur til Cato Manor - en sort township, men der er masser af andre ting at lave i Durban. Du er velkommen til at komme med til Cato Manor, prisen er 300 R, ca. 160 kr. Hvis du ikke kan holde dig fra vandringen, så er der også mulighed for at besøge et naturområde i Umhlanga.

 

 

Oribi Gorge

Dag 4 

Nu går turen mod Wild Coast - men på vejen tager vi en overnatning i Oribi Gorge, ca. 2 timer syd for Durban. Oribi er en stor kløft med en flod i bunden, masser af fugleliv og også mulighed for at se antiloper. Her er godt at vandre, men der er også mulighed for lidt vildere aktiviteter, fx. abseiling eller white water rafting. Jeg har tænkt mig at holde mig til en vandretur og forhåbentligt få en masse gode billeder.

Efter en enkelt overnatning går turen videre mod Port Edward, hvor vandring langs Wild Coast starter.

 

Wild Coast

Dag 5 - 8

I Port Edward stiller vi bilen og mødes med vores sydafrikanske guide. De næste 3 dage står den på vandring langs kysten. Det er Xhosa-stammen, som bor i dette område i modsætning til Durban, hvor zuluerne bor. Xhosaerne er meget gæstfrie. Vi skal bo på Village Homestay en enkelt nat og to nætter på Tented Camps. Alle steder får vi både morgen- og aftensmad, og vi får en madpakke med på vandreturen. Bagagen bliver transporteret for os, så vi bare selv skal bære en lille rygsæk med vand og mad og evt. kamera. Et Village Homestay er en overnatning i en af Xhosaernes runde hytter. Bare rolig, du får en rigtig seng at sove i, men denne ene dag bliver badet med vand fra spande.  Du får lov at mærke Xhosaerne gæstfrihed og smage deres mad. De to nætter i Tented Camp er med adgang til bad mv. 

Landskabet ved Wild Coast er meget bakket med mange klipper. Det er vandring op og ned med krydsning af mindre floder eller vandløb i hver dal. Et meget grønt område med et rigt fugleliv. I havet kan du se hvaler og delfiner. På land er der zebraer og antiloper. En del vandfald, som løber direkte i havet. Et naturområde, som du ikke vil gå glip af, selv om her stadig ikke er mange turister.

Efter 3. overnatning er der kørsel tilbage til start i Port Edward, hvor vores bil står og venter på os.

        

Pondo Hopper

        

Mtentu Tented Camp

        

Fiskeørn

        

Gecko

Lesotho

Dag 9 - 13

Nu går turen mod den sydlige ende af Drakensberg, nærmere betegnet den lille by Underberg. Ca. 10 km udenfor byen - for foden af Sani Pass - skal vi bo i nat. Herefter starter vores 5-dages tur til toppen af Afrika. Først kører vi op ad Sani Pass og herefter over bjergpasset Kotisepola på over 3000 m. Så er det ned i den smukke dal Sehonghong Valley. Her besøger vi en landsby og får snakket med medicinmanden og smagt på traditionel mad fra Lesotho. Denne første overnatning er lidt primitiv i en traditionel hytte uden elektricitet, så medbring en lommelygte. Det er kun denne ene nat.

Næste morgen kører vi videre over endnu et +3000 m bjergpas og ned i dalen, hvor Senqu River - som senere bliver til Orange River - løber. Hen på eftermiddagen ankommer vi til dæmningen Katze Dam og får en rundvisning, inkl. en tur ind i dæmningsmuren.... Vi besøger også den botaniske have i Lesotho. I nat bor vi i udmærkede hytter og spiser på restaurant. 

Både natur og kultur i Lesotho

Vi fortsætter turen mod nord, over flere høje bjergpas og ned igen. Vi vandrer ud og ser et vandfald og kommer til Nationalparken Ts'ehlanyane. Her skal vi bo i to nætter i hytter langs floden. Vi har en hel dag uden kørsel i nationalparken, så der er mulighed for vandreture, ponyridning, svømning i søer og floder og meget andet.

På sidstedagen kører vi tilbage til Sani Lodge, men stopper undervejs og ser en grotte med Bushman Painting og hører om Basothoernes historie. (Basotho er navnet på stammen, der bor i landet Lesotho. Deres sprog hedder Sesotho). Hvis tiden tillader det, tager vi en drink på Afrikas højeste Pub, inden turen går ned ad Sani Pass tilbage til Sydafrika. 

Turen arrangeres sammen med Drakensberg Adventures og deres virkelig kompetente guider.

        

        

Til Durban og hjem

Dag 14 - 15

Turen er ved at være slut, vi kører til lufthavnen i Durban, afleverer bilen og vender næsen hjemad.

Sani Pass - Vejen til Lesotho

        

        

På egen hånd - Injisuthi

        

På egen hånd - Eland i Drakensberg