Terms & Conditions

We have Recently updated our Terms and Conditions. Please read and accept the terms and conditions in order to access the site

Current Version: 1

Privacy Policy

We have Recently updated our Privacy Policy. Please read and accept the Privacy Policy in order to access the site

Current Version: 1

KwaZulu - Natal

Delstaten KwaZula-Natal i det østlige Sydafrika er som navnet antyder, her hvor zuluerne bor. Den største by i KwaZulu-Natal er Durban. Udover zuluer findes her også en stor gruppe indere og hvide med engelsk baggrund.

Klimaet her er varmere end i resten af Sydafrika, da den varme havstrøm fra ækvator passerer her forbi. Som resten af Sydafrika er området meget velegnet til kør-selv ferie. Indenfor forholdsvis korte afstande kan du både komme til Drakensberg, storbyen Durban, gode dyreparker og ikke mindst vådområdet Isimangaliso, som er verdens naturarv pga. sine mange forskellige økosystemer indenfor et lille område. Det giver nogle af verdens bedste dykkersteder, havskildpadder langs strandene og fantastisk dyre- og fugleliv.

Durban 

Durban er en stor by med et par gode seværdigheder. Byen ligger godt placeret ud til kysten. Mest af alt er den et rigtig godt udgangspunkt for en kør-selv ferie.

               

KwaZulu-Natal - Howick Falls

                   

Isimangaliso

Vådområdet Isimangaliso, som er på UNESCOs liste over verdens naturarv ligger ud til kysten. Indenfor et relativt lille område findes der 8 forskellige økosystemer . Her er både saltvand og ferskvand, mangrove, savanne og flere andre. Denne variation giver et helt unikt dyre- og fugleliv. Også under vandet er der masser af liv med mange forskellige fisk.

Hluhluwe

Efterfølgende kan du tage på safari i den nærliggende dyrepark Hluhluwe-Umfolozi, som er en rigtig dejlig dyrepark med masser af dyr. Den indeholder "The big 5", så de sjældne dyr er der også. Parken er især kendt som den park der tilbage i 1960erne gjorde en indsats for at bevare næsehornene, som på det tidspunkt var tæt på at blive udryddet. Mange af de kendte parker - også i Kenya og Tanzania - har kun næsehorn idag, fordi de har importeret næsehorn fra Hluhluwe-Umfolozi efter at deres egne næsehorn var væk. 

              

KwaZulu-Natal - Bird life
Safari nord for Durban

Vejen til bjergene

Uden for Durban - på vejen til bjergene kan du stoppe i Pietermaritzburg og Howick. Pietermaritzburg er en stor by med en del gamle bygninger fra kolonitiden. Bl.a. den ældste murstensbygning i Sydafrika. Derudover har de statuen af Ghandi. Det var i Pietermaritzburg, at Ghandi blev smidt af toget i 1893, da han ikke pga. sin hudfarve ikke kunne få lov at køre på 1. klasse, selv om han havde købt billet til det. Det blev starten på hans kamp mod de hvide - både i Sydafrika og i Indien. 

Howick er en lidt mindre, men ganske hyggelig by, som ligger for foden af Drakensberg. Her er et dejligt klima, hvor der er lidt køligere end ved kysten. Det er værd at sætte pris på, især i den varme tid (december - april). Det var ved Howick, at Mandela blev stoppet af politiet og taget til fange. Det, som blev starten på hans 27 år i fangenskab.

Drakensberg

Et af mine favoritsteder i Drakensberg hedder Injasuthi. Det er så langt inde i dalen, som du kan komme, og her er fantastisk at vandre med bjergene helt tæt på. Du kan bo i hytter ellersove i telt. Der er udmærkede badeforhold på campingpladsen. Hvis du har mod på det, kan du tage en nat i en grotte i bjergene. Du kan få en lokal guide med på turen, hvis du ikke har mod på overnatning i grotte alene. Alternativt kan du tage til det sydlige Drakensberg og Lesotho. Her kan du overnatte både i luksus og i telt og alt derimellem. Underberg er en lille hyggelig by med masser af B&B. Herfra kan du tage på ture fx. ind i Lesotho. Turen går gennem Sani Pass - den eneste vej fra KwaZulu-Natal til Lesotho. Her er det kun tilladt at køre i 4x4. Så tag på en af de arrangerede ture, så får du også en super guide med på turen.

 

Drakensberg - KwaZulu-Natal