Terms & Conditions

We have Recently updated our Terms and Conditions. Please read and accept the terms and conditions in order to access the site

Current Version: 1

Privacy Policy

We have Recently updated our Privacy Policy. Please read and accept the Privacy Policy in order to access the site

Current Version: 1

Kogelberg og Cape Agulhas

30/05/2019

Nu kommer næste afsnit i føjletonen om "Cape langs Kysten". Vi har forladt Cape Town og er på vej hen ad sydkysten. Her kommer vi først til Kogelberg og senere Cape Agulhas - Afrikas sydligste punkt.

 

Oversigskort

 

Kogelberg

Vi kører langs med kysten rundt om False Bay til Kogelberg. Her er forrevne klipper, ikke just badestrand, men utrolig smukt. Navnet False Bay stammer fra sejlskibenes tid. Når man kom østfra og havde rundet Cape Agulhas, så troede mange, at de nu skulle mod nord og hjemad til Europa. Men de var altså nødt til at komme rundt om Kap det gode Håb OGSÅ. Det kunne koste dyrt, hvis man en tåget dag ikke fik vendt skuden i tide, så man ramte klipperne.

 

Kogelberg

 

Kogelberg bliver betragtet som det smukkeste naturområde i Western Cape. Det er forrevne bjerge og en trolig mængde af fynbos. I Kogelberg har vi også gode muligheder for at se hvaler, hvis det skulle være glippet ved Kap det gode Håb. Det er også her, at vi finder Bettys Bay, som er kendt for sine pingviner. Her ser man pingvinerne endnu bedre end man gør ved Simons Town. Man kan komme helt tæt på - hvis man kan holde lugten ud...

Læs mere om Kogelberg her

 

Pingviner ved Bettys Bay

 

Hermanus

Fortsætter man langs kysten - sådan som vi gør på turen "Cape langs kysten" - kommer Hermanus, som er en gammel hvalfangerby. Hermanus er kendt som det bedste sted i verden at se hvaler fra land. Det er hvalen Soutern Right Whale, altså rethvalen, som blev fanget her.

Navnet Southern Right Whale har de fået, fordi de var de “rigtige” hvaler at jage. De svømmer langsomt, de indeholder masser af hvalolie, - og så flyder de ovenpå, efter de er blevet skudt. Lutter gode egenskaber, når man er på jagt efter hvaler, og derfor var Southern Right Whale tæt på at blive udryddet for ca. 100 år siden. Siden 1935 har de været fredet i Sydafrika, og antallet er langsomt stigende.

Foto af Gregory-Slobirds-Smith, flickr.com

Foto af Gregory-Slobirds-Smith, flickr.com

Cape Agulhas

Efter Hermanus kommer Cape Agulhas endelig. Afrikas virkelige sydspids. Spids er måske så meget sagt, for den er ikke så spids som Kap det gode Håb, men punktet er omkring 40 km længere mod syd og det gør det til Afrikas sydligste punkt - spids eller ej. Her er bjergene væk, men der er stadig en forrevet kyst fyldt med klipper. Og et gammelt rød- og hvidstribet fyrtårn står og lyser midt i det hele. Det er her, at den officielle skillelinie mellem Atlanterhavet og det Indiske Ocean er. Bestemt et besøg værd.

Cape Agulhas Fyrtårn

 

Vil du med?

Så tager jeg afsted til november og har stadig ledige pladser. Kontakt mig her.

Vil du afsted på egen hånd, så er det bestemt også muligt. Sydafrika er et nemt land at rejse i - især i området omkring Cape Town.

Vil du læse mere om Cape Agulhas? så kig med her.

Cape Agulhas