Terms & Conditions

We have Recently updated our Terms and Conditions. Please read and accept the terms and conditions in order to access the site

Current Version: 1

Privacy Policy

We have Recently updated our Privacy Policy. Please read and accept the Privacy Policy in order to access the site

Current Version: 1

Knysna forest marathon og halvmarathon

29. juni 2019

Denne dag afholdes der marathon og halvmarathon i Knysna. Byen ligger ud til en lagune ved havet med Outeniqua-bjergene i baggrunden. Mandela har udtalt: "If God lived on Earth, he would have stayed in Knysna". - Altså hvis Gud levede på jorden, så ville han have boet i Knysna. Og smukt er her med det meget varierede landskab.

Knysna Marathon er et rigtig hyggeligt løb, som er en del af den årlige østers-festival. Løbet er veltilrettelagt, og tingene rundt om løbet fungerer. Men det er ikke et stort prestigefyldt løb. Du skal løbe Knysna Marathon, hvis du gerne vil løbe et Marathon og samtidig gerne kombinere det med en tur til Sydafrika. Naturen, du kommer til at løbe i og ser de efterfølgende dage, er i en klasse for sig.

 

 

 

På selve dagen starter den fulde Marathon kl. 7 om morgenen og Halvmarathon kl. 8. Løbet skydes i gang fra festivalpladsen udenfor byen lidt oppe i bjergene, herfra går det via mindre bakker ind mod byen, hvor der til slut er en stejlere bakke nedad, så man kommer i niveau med kysten. Der er et max. deltager antal på 1250 for Marathon og 7250 for Halvmarathon. Så vent ikke for længe med tilmeldingen.

 

Efter løbet

Du befinder dig nu lige midt på Garden Route - en af de bedste steder at holde ferie i Sydafrika. Juli er den kølige årstid i Sydafrika, det bedste klima finder du mod øst, hvor der er varmest og hvor der ikke falder ret meget regn i juli. Det giver mulighed for kølige klare dage, som giver fine udsigter. Jeg har sammensat en tur på 16 dage, som efter marathon i Knysna tager dig til dyrepark med Big 5, og herefter gennem Eastern Cape til Port St. Johns, som ligger ud til Wild Coast. Her er der masser af bløde bakker og små floder afbrudt af klipper helt ud til kysten. I juli måned er her også "Sardine Run". Det vil sige masser af sardiner i vandet, og da sardiner er føde for både hvaler, hajer, delfiner og sæler, ja så er her også masser af disse dyr i vandet. 

Nu fortsætter turen mod Drakensberg, som virkelig er en af mine favoritter i Sydafrika. Du skal bo i den sydlige ende af bjergene og kommer på en dagstur ind i den lille bjergstat Lesotho. Til slut et par dage i Durban inden hjemrejsen.

Turen er for dig, som gerne vil opleve noget i sommerferien. Du vil gerne have godt vejr med masser af sol, men det er fint, hvis det ikke er for varmt - 15 - 20 grader, nok lidt varmere de sidste dage i Durban.