Terms & Conditions

We have Recently updated our Terms and Conditions. Please read and accept the terms and conditions in order to access the site

Current Version: 1

Privacy Policy

We have Recently updated our Privacy Policy. Please read and accept the Privacy Policy in order to access the site

Current Version: 1

Garden Route i Februar

MED REJSELEDER, ALT ER UDSOLGT

13. - 28. februar 2018

Denne tur langs Garden Route er en tur, hvor jeg skal selv skal med som rejseleder, og hvor der er rig mulighed for at være aktiv på forskellige måder. Det er især vandringen, som er i højsædet, men der er også mulighed for svømning i åbent vand, cykelture samt kano- og kajak. - Og der er tid til at hygge sig med lidt god mad og nyde en fin udsigt fra terrassen eller en restaurant. I slutningen af turen bliver der også plads til en safari og lidt afrikansk dyreliv.

Mere om turen

Det er sidst på sommeren langs Garden Route, og vi kan forvente sol de fleste dage - også i Cape town, hvor der ellers godt kan være køligt. Vi kører i biler op til 4 personer sammen i hver bil. Jeg har allerede to chauffører, så hvis du ikke bryder dig om at køre selv i Sydafrika, skal det ikke holde dig tilbage. Hvis du gerne vil køre i egen bil og bare følges med os - og evt. lave ture på egen hånd - er det også fint. Men du skal være indstillet på, at det er aktiv ferie, og du skal være i stand til at kunne gå min. 10 km på en dag uden problemer. 

                  

Garden Route - Udsigten fra Table Mountain

        

Dag 1

Afrejse fra Danmark

Dag 2 - 5

Ankomst til Cape Town og indkvartering i dejlige hytter i Noordhoek syd for Cape Town - på vej mod Kap det gode håb. Her har vi 4 overnatninger, hvilket giver os 3 hele dage til at kigge nærmere på Cape Town og omegn. Vi vandrer op ad Table Mountain, og ser på Cape Town oppefra, og vi tager til Kap det gode Håb og vandrer. Undervejs stopper vi i Simons Town og ser på pingviner. Her er der mulighed for at tage en kajaktur og se pingvinerne og delfiner fra vandsiden. Der er erfarne guider med på turen, og det kræver ingen forkundskaber, men det er en fin oplevelse, og selvfølgelig frivillig. 

Du kan også besøge Robben Island, centrum af Cape Town, Bo Kaap, dvs. den muslimske bydel og meget andet.

 

 

Cape Mile

Dag 6

Idag er det søndag, og idag afholdes der Cape Mile, som er et åbent vand stævne, som foregår i en opdæmmet sø en times kørsel fra Cape Town. Her er der mulighed for at svømme enten en mile, dvs. 1600 m eller den korte tur på 500 m. Vi svømmer i Eikenhof Dam, som ligger ved byen Grabouw, og hvis du ikke er til svømning, så er der god udsigt over søen fra Grabouw Country Club, hvor løbet starter og slutter. Der er nogle enkelte meget hurtige svømmere med, men det er lige så meget et motionsstævne, som er for alle. Du behøver på ingen måde være en supersvømmer for at deltage - du skal bare kunne svømme 500 m.

        

Cape Mile

        

Garden Route - Franschhoek

        

Franschhoek

Dag 6 - 7

Grabouw ligger på vejen til Franschhoek, som efter min mening er det hyggeligste sted i vinlandet. Så efter svømmeturen fortsætter vi mod Franschhoek og bor de næste to nætter på en virkelig hyggelig vingård.

Nu bor vi lige midt i vinlandet - helt omkranset af nogle lave bjerge med de smukkeste vinmarker rundt om os, så højt op ad skråninger, som det kan lade sig gøre at dyrke vin. De fleste huse er i gammel Cape Dutch stil, dvs. hvide huse med mørkt tag og grønne vinduer.

Her er både mulighed for at cykle rundt fra vingård til vingård på en guidet tur og smage vin - og måske cognac. Eller du kan tage på vandreture i bjergene, som er kommet på Unescos liste for verdensarv. Her er ture på alt fra 2 til 13 km. Ruterne er godt afmærkede, men for en sikkerheds skyld tager vi en lokal guide med.

           

           

        

De Hoop

Dag 8  - 9 

Så fortsætter vi til De Hoop, som er en af mine favoritter blandt dyreparkerne langs Garden Route. På vejen dertil kan vi smutte forbi Cape Agulhas, som er det sydligste punkt i Sydafrika og her hvor det skiller mellem de to oceaner - Atlanterhavet og det indiske ocean.

De Hoop er en helt speciel dyrepark. Her er ingen rovdyr, så du skal ikke forvente traditionel safari - den kommer senere... Men her er et suverænt godt fugleliv, og så er her zebraer og en del antiloper bl.a. eland og bontebok. Landskabet er meget lyst - næsten hvidt af sand, og så er her et spændende vådområde, som vi kan tage en sejltur ud at se nærmere på. Det er også her vi finder den eneste vandreklit i Sydafrika. Vi kan både cykle og vandre i parken - især vandreturen langs floden byder på mange spændende fugle - her er både korte og lange ruter.

Vi bor i nogle rigtig fine hytter på campingpladsen langs med floden. Det er helt suverænt at sidde i mørket langs med floden og kigge på stjerner.    

        

        

Cape Agulhas

        

        

Swellendam - foto af Travel Manuel, Flickr.com

        

Wilderness

Dag 10 og 11

Wilderness er endnu en af de steder langs Garden Route, som jeg glæder mig rigtig meget til. Det ligger lige ved siden af storbyen George, men jeg vil helst bo tættere på naturen, så jeg vælger Wilderness. Her er flere rigtig gode vandreruter, som er self guided, dvs. vi vandrer på egen hånd, men ruterne er godt afmærkede. Det er ture langs vandløb og inde i skoven. Her er især et rigt fugleliv, som er værd at kigge efter, og så er her et par vandfald undervejs, som er gode at holde pause ved.

På vejen hertil kører vi ad Panorama-ruten via Barrydale og Oudtshoorn. Så kommer vi lidt ind i landet og får set nogle andre smukke landskaber end kysten. Oudtshoorn er i øvrigt kendt for sine mange strudsefarme, så hvis du skulle have lyst til at smage struds til frokost, så har du chancen nu.

        

Natures Valley

Dag 12

Natures Valley er navnet på en lille landsby, som ligger helt omkranset af Tsitsikamma Nationalparken. Her tager vi bare en enkelt overnatning, men her er stadig utrolig naturskønt. Det er næste stop på vejen. 

Det er kun ca. to timers kørsel fra Wilderness, så vi stopper undervejs i Knysna, som er en hyggelig by, der ligger ud til en lagune. Her tager vi ud til Knysna Heads, som er en smal passage, hvor der er forbindelse mellem lagunen og havet.

Derefter kører vi forbi Robberg, som er en landtange, der ved højvande bliver til en ø. Det er muligt at gå hele turen på 11 km rundt om langs vandkanten, det kræver dog, at det er lavvande. Vi kører forbi og ser, hvor langt vi kan komme. Vi kan være heldige og se hvaler og delfiner, og under alle omstændigheder er det et dejligt sted at være.

        

Knysna Heads

        

Elefanter

        

Addo Elephant Park

 

Dag 13 - 16

Vandringen på denne tur er overstået. Vi kører fra Natures Valley til Addo Elephant Park og slutter af med to overnatninger i en dyrepark i den gode ende. Som navnet siger, så er parken især kendt for sine elefanter. Her er mange af dem, så du får set hele flokke - ikke bare en enkelt elefant, men store familier. Derudover er her også de andre safaridyr som zebra, løve, antiloper osv. Især kuduerne med de snoede horn er jeg meget begejstret for. Vi kører selv rundt i dagens løb, men til aften tager vi en natsafari med guide, her ser vi alle natdyrene blive aktive.

Næste morgen er det afsted til lufthavnen i Port Elizabeth, turen er slut, og det er tid til at rejse hjemad.

        

Pris

Fra 15.500 kr/person for 16 dage langs Garden Route. Dette beløb inkluderer flybillet, billeje, alle overnatninger i dobbeltværelse. I Wilderness bor vi på B&B, dvs. morgenmaden er inkluderet i 2 dage, og i De Hoop er aftensmad på restauranten inkluderet i to dage. De resterende steder bor vi i self catering hytter, så her skal vi selv sørge for mad. Jeg lægger op til, at vi går ud og spiser de fleste aftener. Det er billigt i Sydafrika. Endelig er indgang til dyreparkerne De Hoop Nature Reserve og Addo Elephant Park inkluderet samt en natsafari med guide i Addo Elephant Park. Diverse leje af kajak, cykler mm. er ikke med i prisen, men det er forholdsvis rimelige priser.

Depositum på 10.000 kr/person betales ved tilmelding. Det resterende beløb betales senest 2 måneder før afrejse.

Der kan forekomme små variationer i overnatningssteder, hvis der fx. er udsolgt på udvalgte steder. Men komfortniveauet vil være det samme.

        

        

        

Firben