fbpx

Garden Route i februar

UDSOLGT
MED REJSELEDER
24. FEBRUAR – 10. MARTS 2020

Denne tur langs Garden Route er en tur, hvor jeg skal selv skal med som rejseleder, og hvor der er rig mulighed for at være aktiv på forskellige måder. Det er især vandringen, som er i højsædet, men der er også mulighed for fx. en kajaktur ud at se pingviner.  – Og der er tid til at hygge sig med lidt god mad og nyde en fin udsigt fra terrassen eller en restaurant.

MERE OM TUREN

Det er sidst på sommeren langs Garden Route, og vi kan forvente sol de fleste dage – også i Cape Town, hvor der ellers godt kan være køligt. Jeg forventer temperaturer på 20 – 30 grader. Så det er varmt, men der er god luft langs havet, som er køligt, så du kan stadig holde ud at vandre. Det er den årstid, hvor vi har størst chance for solskin og gode udsigter fra toppen af Table Mountain.

Vi kører i en minibus med plads til 6 gæster og mig selv som guide/chauffør. Herudover vil der være dage med sydafrikanske engelsktalende guider. Du skal være indstillet på, at det er aktiv ferie, du skal være i stand til at kunne gå min. 10 km på en dag uden problemer – også hvis terrænet er lidt kuperet. Det er en tur, hvor jeg har pillet de værste stigninger ud, men hvor der stadig er masser af vandring og masser af gode udsigter.

OMKRING CAPE TOWN

Dag 1

Afrejse fra Danmark

Dag 2 – 5

Ankomst til Cape Town og indkvartering i Noordhoek syd for centrum af Cape Town – på vej mod Kap det gode håb.

Her har vi 4 overnatninger, hvilket giver os 3 hele dage til at kigge nærmere på Cape Town og omegn. Vi tager cable car til toppen af Table Mountain, hvorefter vi vandrer en tur på den flade top og ser på Cape Town oppefra, inden vi også tager cable car ned igen. Vi tager til Kap det gode Håb og vandrer langs kysten mod Atlanterhavet – den “flade” side – og ser både landskabet og dyrelivet. Her er bl.a. strudse og flere forskellige slags antiloper. Og vi kører ud til spidsen af Kap det gode Håb, så vi får set fyrtårnet længst ude.

Undervejs stopper vi i Simons Town og ser på pingviner. Her er der mulighed for at tage en kajaktur og se pingviner og delfiner fra vandsiden. Der er erfarne guider med på turen, og det kræver ingen forkundskaber, men det er en fin oplevelse, og selvfølgelig frivillig. Du kan også se pingvinerne fra landjorden.

Endelig har vi en dag i Cape Town. Her kan du enten tage på byvandring med mig og en guide, eller du kan tage en dag på egen hånd, hvis du fx. vil til Robben Island, hvor Mandela sad i 17 af de 27 år, han var fængslet.

VINLANDET

Dag 6 – 8

Så fortsætter vi mod Vinlandet. Det er en køretur på ca. 2 timer, så vi har god tid. Vi kører først til Stellenbosch, som er den største og ældste by i Vinlandet. Faktisk den næstældste by i Sydafrika grundlagt af de hvide. Cape Town er den ældste. Her får vi en frokost på en hyggelig café og der vil være tid til at gå lidt rundt på egen hånd. Herefter fortsætter vi mod Franschhoek, som efter min mening er det hyggeligste sted i Vinlandet. Det er en lille by, som ligger helt inde i bunden af en dal med bjerge hele vejen rundt om. Det fås ikke mere idyllisk.

Her bruger vi først en halv dag på at vandre i vinmarkerne – vi kommer lidt op ad bakke og får den gode udsigt. Og herefter bruger vi en dag på at vandre i Mont Rochelle, som er bjergkæden rundt om Franschhoek. Vi bruger en sydafrikansk guide – Dominique – som er meget nem at forstå, og som ved rigtig meget om den specielle vegetation, som er i området. Men derudover ved han også meget om dyrelivet, geologien, historien og alt muligt andet.

DE HOOP

Dag 9  – 11

Så fortsætter vi til De Hoop, som er en af mine favoritter blandt dyreparkerne langs Garden Route. På vejen dertil smutter vi lige forbi Cape Agulhas, som er det sydligste punkt i Sydafrika – og dermed i hele Afrika –  og her hvor det skiller mellem de to oceaner – Atlanterhavet og det Indiske Ocean.

De Hoop er en helt speciel dyrepark. Her er ingen rovdyr, så du skal ikke forvente traditionel safari. Men her er et suverænt godt fugleliv, og så er her zebraer og en del antiloper bl.a. eland og bontebok. Landskabet er meget lyst – næsten hvidt af sand, og så er her et spændende vådområde, hvor vi tager en sejltur. Det er også her vi finder den eneste vandreklit i Sydafrika. Vi vandrer i parken – især vandreturen langs floden byder på mange spændende fugle – her er både korte og lange ruter, og så tager vi en halvdagstur ud at se Cape Vulture, som er en sjælden gribbeart, som kun yngler i De Hoop.

Vi bor i nogle rigtig fine hytter tæt ved hovedbygningen. Det er helt suverænt at sidde i mørket og kigge på stjerner, eller at nyde et par eland lidt væk fra hytten, efter dagens vandring.Læs mere om De Hoop

NATURES VALLEY

Dag 12 – 14

Natures Valley er navnet på en lille landsby, som ligger helt omkranset af Tsitsikamma. Dette er næste stop på vejen. Tsitsikamma var det første område, som blev fredet og gjort til Nationalpark i Sydafrika. Her er en lækker sandstrand og skov hele vejen rundt om os. Og hvis vi er heldige, så har vi Knysna Lurie – en farvestrålende papegøjelignende fugl i baghaven, så vi kan se den fra terrassen.

Vi bruger en dag på at vandre i skoven Tsitsikamma. Det bliver igen med Sydafrikansk guide. Denne gang er det Mark, som ved alt om livet i skoven. Han kan fortælle om fugle, frøer, skorpioner og alt muligt andet. Og tag det helt roligt. Det bliver ikke farligt.

Endelig bruger vi en dag på at besøge Storms River Mouth, som ligger lidt længere oppe ad kysten. Det er her, at floden Storms River løber ud i havet. Det er en smal flod, som løber i en dyb kløft. Der går en lille hængebro over kløften og videre op til en top med suveræn udsigt. Der er også flere andre kortere vandrespor vi kan følge, så her bruger vi hele dagen.

Kontakt mig for mere info eller bestilling af tur

PRIS

Fra 19.400 kr/person for 16 dage langs Garden Route. Dette beløb inkluderer flybillet fra København, billeje og udgifter til brændstof, alle overnatninger i dobbeltværelse. Det inkluderer også alle måltider i Sydafrika samt alle indgange til nationalparker og udgifter til guider.

Vi bor i gode self catering hytter, men langt de fleste aftener går vi ud og spiser. Morgenmad spiser vi hjemme, og tit smører vi madpakke til vandreturen. Enkelte dage skal vi selv lave aftensmad og her forventer jeg en hjælpende hånd, men det er i meget begrænset omfang.

Depositum på 10.000 kr/person betales ved tilmelding. Det resterende beløb betales senest 2 måneder før afrejse.

Der kan forekomme små variationer i overnatningssteder, hvis der fx. er udsolgt på udvalgte steder. Men komfortniveauet vil være det samme.Læs om flere vandreture med rejseleder her