Terms & Conditions

We have Recently updated our Terms and Conditions. Please read and accept the terms and conditions in order to access the site

Current Version: 1

Privacy Policy

We have Recently updated our Privacy Policy. Please read and accept the Privacy Policy in order to access the site

Current Version: 1

Garden Route

Strækningen mellem Cape Town - Port Elizabeth, dvs. hele sydkysten - kaldes også for Garden Route. Denne strækning er en af de smukkeste og mest varierede i Sydafrika. Den byder på byliv i Cape Town, Table Mountain og Kap det gode håb. Den byder på vindistrikterne med smukke gamle vingårde, hvaler i Hermanus, unikt dyreliv, spændende grotter og vandreture i en klasse for sig. Her er nogen for enhver smag. Du kan hurtigt bruge 2 uger - og gerne 3 - på Garden Route, og der vil stadig være steder, du mangler at se.

Garden route - Oversigtskort

 

Garden route - cape point

                  

Garden route - fugl

                 

Gardenroute - Storms River

Oudtshoorn

Oudtshoorn ligger inde i landet - væk fra kysten, men regnes alligevel med til Garden Route. Det er en by, som er kendt for sine strudsefarme. Byen havde sin storhedstid i 20erne, da det var moderne at gå med strudsefjer i hattene. Det bedste ved Oudtshoorn er, at den ligger lidt syd for bjergkæden Swartberg. På den anden side af Swartberg starter Karoo, som er semi dessert, dvs. halvørken, så landskabet skifter på den anden side af bjergkæden, og her kan du få indtryk af hvordan der er i en ørken. 

Kør en tur mod Swartberg og stop fx. ved en strudsefarm på vejen eller ved Cango Caves, som er nogle drypstenshuler a la dem man ser i Frankrig og Belgien.  Til aften kan du smage strudsebøffer…

Knysna og Storms River

Begge disse byer ligger langs kysten.  Knysna er et floddelta, og Mandela engang har sagt: “If God lived on Earth, he would have stayed i Knysna”. Deltaet bliver til en lagune, inden det endelig er hav. Der er mulighed for sejltur på lagunen, og igen mulighed for at se hvaler, og især langs den hyggelige havn ved lagunen er det nemt at finde et godt sted at spise. I juli måned er der Oyster festival, dvs. østers-festival i Knysna. Så her er der rig mulighed for at spise østers. Men der er også et maraton, et halv-maraton og et cykelløb i forbindelse med festivallen.

Storms River er endnu en flod, der løber ud i havet. Denne flod løber i en dyb, dyb kløft og er derfor helt anderleders end Knysnas flade floddelta. Det er fedt at opleve forskellen fra Knysna, så tæt på. Det giver virkelig en fornemmelse for hvor skiftende naturen er her langs Garden Route. Storms River byder noget af det bedste vandreterræn. Otter Trail, som var det første fredede naturområde, starter i Storms river.

Addo Elephant Park

Ingen tur til Afrika uden en safari. Addo er en rigtig god safaripark med “The big 5”, faktisk “the big 7”, da parken er blevet udvidet, så den når ud til kysten, hvor der både findes Great White Shark, dvs. en hvid haj, og hvalen Southern Right Whale. Der findes selvfølgelig også zebraer, antiloper og alt det andet dyreliv i parken, og som navnet angiver, så er her masser af elefanter. Tag en nattesafari i åben jeep eller sid på terrassen og kig på dyrene ved vandhullet lige uden for hegnet på campen.

              

Har du fået lyst til at vide mere, så kontakt mig her, og fortæl, hvordan du kunne tænke dig, at din tur skal se ud.

Nedenfor er beskrevet nogen af højdepunkterne, hvor det er naturligt at bruge et par dage eller mere.

Cape Town

Du vil typisk lande i Cape Town. Her er der masser at lave, det mest oplagte er at tage til Table Mountain, et bjerg på over 1000 m, som ligger midt i byen. Så er der Cape Point eller på dansk "Kap det gode håb", som er “sydspidsen” af Afrika. Det er en højderyg, som fortsætter ud i vandet. Det er spidsen af denne højderyg, som deler Atlanterhavet fra Det indiske Ocean. Robben Island, hvor Nelson Mandela sad som fange i ca. 17 af de 27 år, han blev holdt i fangenskab ligger en lille times sejlads fra havnen i Cape Town.

Endelig er der Kirstenbosch, som er en botanisk have, der er verdensrømt, da der er en meget speciel fauna omkring Cape Town. Og så kan du selvfølgelig shoppe og bare hygge i byen. Det er en af verdens smukkest beliggende byer. Fra juli til starten af december er der mulighed for at se hvaler, så det har du også chancen for.

Franschhoek

Franschhoek ligger kun lidt over en times kørsel fra Cape Town. Byen ligger ufatteligt smukt med bjerge rundt om sig. Det er en af de ældste byer i Sydafrika og kendt for sine mange vingårde og gode restauranter. Der er også gode vandreruter, så man kan samle lidt appetit til en ordentlig middag, men du kan også bare slentre lidt rundt i byen eller sidde og nyde den virkeligt gode udsigt fra terrassen. Hvis du er til langtidsferie, så er Franschhoek det perfekte sted at opholde sig et par uger i november eller februar, så du kommer væk fra den danske vinter. Du kan også tage på kombineret cykel/vinsmagningstur. Her cykler du rundt mellem vingårdene og gør holdt et par steder og smager på varerne.

Garden route - Franschhoek

Hermanus og De Hoop 

Hermanus er kendt som det bedste sted at se hvaler, så hvis du ikke har fået set nogen hvaler i Cape Town, så får du en chance mere her. Det er en lidt mindre by tæt på et stort område med Fynbos, den specielle plante (lyng), som kun findes i Western Cape i Sydafrika.

De Hoop Nature Reserveer et naturområde med masser af vilde dyr og et fugleliv i særklasse, men uden rovdyr . Det gør det muligt at vandre og cykle rundt mellem zebraer, eland og antiloper. Der er mulighed for ture på egen hånd eller for guidede ture, fx. fugleture eller ture for at se hvaler. Her er vandreklitter og virkelig gode muligheder for at se sjældne fugle.

               

               

Garden route - blomster

                

Garden route - Addo