Terms & Conditions

We have Recently updated our Terms and Conditions. Please read and accept the terms and conditions in order to access the site

Current Version: 1

Privacy Policy

We have Recently updated our Privacy Policy. Please read and accept the Privacy Policy in order to access the site

Current Version: 1

Drakensberg

 

Toppen af Amphi-theatre

Toppen af Amphi Theatre. Foto af Fritz Park, flickr.com

 

Drakensberg er en bjergkæde, som hovedsagligt ligger i provinsen Kwa-Zulu-Natal på grænsen ind mod Lesotho - en lille bjergstat på ca. 2/3 af Danmarks areal. Her findes fantastiske udsigter. Stejle skrænter, vilde vandfald og flotte fugle. Der kan være utrolig stille, eller der kan være tordenvejr, hvor du virkelig mærker naturen. Natten er kulsort med tusindvis af stjerner, som får dig til at føle dig rigtig lille i et kæmpestort univers.

Kortudsnit

Oversigtskort

Drakensberg er Afrikaans og betyder Dragens Bjerg. Forfatteren J.R. Tolkien (Ringenes herre) har boet en periode i Sydafrika, og da jeg læste Hobitten, kunne jeg ikke lade være at tænke på Drakensberg. Men zulu-navnet "Quathlamba", som betyder "Række af spyd" er mere rammende.

Hvis du har kigget lidt rundt på min hjemmeside eller læst nogle af mine nyhedsbreve. Så ved du, at jeg er helt vild med Drakensberg. Og det er ikke uden grund. Der er mange dejlige steder i Sydafrika, men dette område hører virkelig til blandt eliten. Og er du til gode vandreture, så er det svært ikke at være glad for dette område af Sydafrika.

Kig med her og nyd et par billeder.

 

 

 

Amphi-theatre

Amphi-theater I det nordlige Drakensberg

 

 

 

Nordlige Drakensberg

Når  man taler om Drakensberg, så taler man om den sydlige del og den nordlige del. Begge steder er smukke, men mod nord er bjergene lidt højere og skråningerne lidt stejlere. Her finder du det højeste punkt i Sydafrika - Mont-Aux-Sources på 3283m. Det er næsten lige så højt som Thabana- Ntlenyana, der er det højeste punkt i Lesotho og det højeste punkt i Afrika syd for Kilimanjaro. I den nordlige del finder du kæmpeklippen Amphi-theater, der som navnet siger, er en klippe formet som et amfiteater. Klippen er 5 km lang, og ud over skrænten løber Afrikas højeste vandfald - Tugela Falls på 948 m.

Der er gode overnatningssteder og veluddannede guider, som kan tage dig med på vandreture både til toppen af Amphi theatre, ned i dalen eller ud at se hulemalerier fra de bushmen, som engang levede i bjergene.

 

 

 

Sydlige Drakensberg

I det sydlige Drakensberg er bakkerne lidt blødere, og skrænterne virker lidt mindre stejle. I hvert fald set nedefra. I den sydlige del findes den eneste vej fra KwaZulu-Natal til Lesotho. Det er vejen gennem Sani Pass. Tro nu ikke, at det er en søndagstur. Det er kun tilladt at køre her, hvis du er i 4x4, for der er nogle ret skarpe hårnålesving, når du nærmer dig toppen. Så lige pludselig er du igennem, og landskabet er fladt. Nu er du kommet ind i Lesotho. Velkommen.

I den sydlige del finder du byen Underberg. Den ligger tæt ved Sani Pass og er en hyggelig engelsk by med pubs, restauranter og B&Bs. Hvis du gerne vil have by-livet inden for rækkevidde, så tag til det sydlige Drakensberg. I den nordlige del overnatter du på lodges eller camps "ude midt i ingenting". Begge dele har fordele, men det er rart at kende forskellen.

 

Bushman paintings

Bushman paintings - eller hulemalerier fra dengang der levede bushmen i Drakensberg.

 

 

Sani Pass - Sydlige Drakensberg

Udsigten gennem dalen ved Sani Pass i det sydlige Drakensberg

 

 

 

Sommerfugl

Sommerfugl af Klim Levene, Flickr.com