Terms & Conditions

We have Recently updated our Terms and Conditions. Please read and accept the terms and conditions in order to access the site

Current Version: 1

Privacy Policy

We have Recently updated our Privacy Policy. Please read and accept the Privacy Policy in order to access the site

Current Version: 1

Vinsmagning, cykeltur og The Otter Trail

20/12/2016

Hej og velkommen til mit første nyhedsbrev.

Her vil jeg ca. en gang om måneden fortælle om Sydafrika og de muligheder, der findes for at få nogle rigtig gode feriedage. Jeg vil løbende komme med forslag til nye ture og aktiviteter inden for de 3 ferieformer - Kør selv, Events og Arrangerede ture.

Kig også på min hjemmeside, hvor der lige er kommet to nye ture op. En kør-selv ferie omkring Cape Town samt et maratonløb ved Knysna med efterfølgende tur langs med Wild Coast.
 

Kør selv - vinsmagning på cykel

Jeg er netop vendt hjem efter endnu en tur til Sydafrika. Denne gang gik turen til bl.a. til Cape Town, hvor man kan bruge uendelig meget tid. Men jeg er jo konstant på jagt efter nye måder at holde aktiv ferie på, og formålet med rejsen var at tjekke området ud mellem Cape Town og Port Elizabeth - også kaldet Garden Route.

Lidt uden for Cape Town ligger byen Stellenbosch, som er en af de gode vindistrikter i Sydafrika. Her er så smukt som dagen er lang - på en god lang sommerdag… Her er masser af solskin og en passende temperatur, ca. 25-27 grader her i slutningen af november.

Det er forår, og vinen står flot i lange rækker med bjergene i baggrunden, men den er endnu ikke klar til høst. 

Jeg har meldt mig til en kombineret cykel- og vinsmagningstur. Den består af ca. 15 km cykling, stop på 3 forskellige vingårde og til sidst et smut ind at smage Brandy. 

Undervejs er der frokost på en af vingårdene. Turen varer det meste af dagen, ca. fra 10 til 16. Så kan jeg godt køre hjem og nyde resten af en dejlig dag på terrassen. 

Vinsmagning i Stellenbosch

Der er ture af forskellig længde, så man behøver ikke at være i god form, men man kan godt blive udfordret, hvis man vil. Der findes gode bakker i området. Men det vigtigste er at få oplevelsen af at komme rundt på cykel. Man ser landskabet, mærker duftene, ser træerne osv. helt anderledes på cykel end i bil. Priserne ligger fra 300 til 700 kroner for en heldagstur.
 

Events - Joberg2c

Nu jeg er i gang med cykling, så lad mig fortælle om cykelløbet Joburg2c. (Johannesburg to sea). Dette cykelløb er for dem, som er i god form, og som her har mulighed for en helt unik oplevelse - oplagt for en cykelklub eller en flok venner. Et 9 dage langt cykelløb. Der køres ca. 100 km om dagen, hovedsagligt i skøn og meget forskelligartet natur. se deres hjemmeside her. Det starter ved Heidelberg lidt uden for Johannesburg, og det slutter lidt syd for Durban. Man kommer ikke rigtigt op i Drakensberg, men man når lige at snuse lidt til bjergene, og man har dem som flot baggrund den sidste halvdel af turen.

Jeg kan sammen med min sydafrikanske partner arrangere turen, så I ikke skal tænke på noget logistik. I bliver hentet i lufthavnen, har to overnatninger på hotel inden start på løbet. I bliver hentet efter løbet og kørt til lufthavnen i Durban. I luksusudgaven indgår også vask og evt. reparation af cykel efter hver løbsdag samt 30 minutters massage af de trætte cykelben dagligt. Hvis man vil nå at se lidt mere af landet, kan man tilvælge et par dage i en dyrepark inden hjemrejse.

Man skal være i stand til at cykle 100 km på mountainbike om dagen, men så får man også den fedeste oplevelse, som man ikke glemmer lige med det samme.

Arrangerede ture - Otter trail

Her er jeg nødt til at fortælle om the Otter Trail, dvs. Odder turen - opkaldt efter en odder, som lever i det sydlige Sydafrika. Det var det allerførste stykke natur, som blev fredet i Sydafrika, jeg tror det i 1926.

Storms River - landskab

 

Det er en tur på ialt 42 km fordelt over 5 dage. Det foregår langs kysten, op og ned med kryds af floder og højderygge. Utrolig smukt, konstant med flot udsigt. Man overnatter i hytter med senge og madrasser samt ildsted, men man skal selv medbringe mad, køkkengrej, sovepose mv. Det er bedst at foretage turen ved nymåne, så er der mest lavvande, og man har størst chance for at krydse floden tørskoet.

Jeg er kørt ned til Storms River, hvorfra turen starter. Jeg synes her er fantastisk. Det er en ret varm dag med høj sol og blå himmel, men med en kølig vind fra havet er det fint. Jo, november og december ville være fine måneder at gøre alvor af turen, og man skal jo planlægge den ca. et år i forvejen, da der højst må starte 12 personer på turen dagligt, og der kan være langt ventetid. 

 

Storms River - hængebro

 

Læs mere om turen her og se de flotte billeder.