Terms & Conditions

We have Recently updated our Terms and Conditions. Please read and accept the terms and conditions in order to access the site

Current Version: 1

Privacy Policy

We have Recently updated our Privacy Policy. Please read and accept the Privacy Policy in order to access the site

Current Version: 1

Cape Town

16/12/2018
Cape Town
"Kapstaden" på dansk eller Cape Town på engelsk er IKKE det sydligste punkt i Afrika.

 

Helt ude mod vest og helt nede mod syd. Her ligger Cape Town, den første by i Sydafrika, hvor europæerne slog sig ned. I 1652 grundlagde det hollandsk-ostindiske kompagni en forsyningsstation her, så skibe på vej til Indien kunne få frugt, grøntsager, saltet kød og rom med ombord. Siden kom englænderne til, og i en periode var byen skiftevis på engelsk og hollandsk hånd.

 

Cape Town er meget europæisk i sit udtryk, nok den mest europæiske i Afrika. Alle ting fungerer, og fra gammel tid er her en stor hvid befolkning, primært hollandsk og engelsk. Samtidig er her mange farvede, malayer og sorte. Du bliver betaget af alle de fremmedartede ting og anderledes natur.

 

 

Der er mange, som mener, at Cape Town er den by i verden, som har den allerbedste beliggenhed. Det er en individuel bedømmelse, men det er svært at komme udenom, at et bjerg som Table Mountain på 1100 m så tæt på kysten og flere andre toppe. De gør noget godt for byen.

 

 

Table Mountain
Table Mountain - set fra vandet.

 

Table Mountain og Signal Hill.

Både Table Mountain og Signal hill med Lions Head er markante punkter, som du navigerer efter, når du går rundt i byen. Byen er bygget rundt om disse knolde, som idag er beskyttet som nationalpark. Du kan vandre op til toppen af Table Mountain på et par timer. Og du bliver rigt belønnet for anstrengelsen med en udsigt over byen i særklasse. Er du ikke til vandring, kan du køre i Cable Car til toppen.

 

Kap det gode håb

En anden af de store seværdigheder er Kap det gode Håb. På engelsk kaldet Cape Point. Det er spidsen af den landtange, som deler Atlanterhavet og det indiske ocean. Når du står ude ved fyrtårnet, hvor der er meget blæsende, så kan du virkelig mærke, at der ikke er noget land før Sydpolen, hvis du kigger ligefrem, og ikke noget land før Sydamerika, hvis du kigger til højre. Og du forstår, hvorfor der gennem tiderne er rigtig mange skibe, som er stødt på grund her.

 

 

Kap det gode håb
Spidsen af Kap det gode håb

 

Cape Town Centrum

Det gamle centrum af Cape Town er omkring Long Street og Green Market Square. På Green Market Square er der tidligere blevet handlet alt fra slaver til grøntsager. Idag er her stopfyldt med boder af enhver art. Hvis du vil have souvenir med hjem, så tag på Green Market Square. Her er der liv og glade dage. Det er ikke langt fra Castle of Good Hope, som er den ældste bygning i Cape Town. Det er et fort, som de første hollændere, der kom til Cape Town byggede. Parlamentet - som ligger i Cape Town, selv om det er Pretoria, der er hovedstaden - ligger også i dette kvarter.Der er flere gange dagligt gratis byrundvisninger med start fra Green Market Square. Se mere HER, og husk at give drikkepenge.

Havnen i Cape town - Victoria and Albert eller bare V.&A. Waterfront er et mere moderne område med et kæmpe shoppingcenter, som er værd at besøge. Der er altid liv på havnen, med gademusikanter, som sætter stemningen. Her finder du også "Two Oceans Aquarium", som børn, der er glade for hajer vil elske.

Mandelas celle på Robben Island
Mandelas celle på Robben Island

 

Robben Island

Fængselsøen, hvor bl.a. Nelson Mandela  og mange andre ANC-folk blev holdt til fange under Apartheid. Øen ligger ca. en halv times sejlads fra Cape Town. Idag er der museum på øen, hvor tidligere fanger viser rundt. Du ser fængslet og kalkbruddet, hvor fangerne arbejdede, og du får historien om Apartheid på en meget interessant og nærværende måde. Samtidig ser du resten af øen, hvor der er Bontebuck - en antilopeart, som har været tæt på at uddø, men som har overlevet her på øen, og de høje slanke eucalyptustræer. Det er en god idé at bestille billetter til denne tur hjemmefra, da her tit er udsolgt på dagen.

 

Kirstenbosch

Den botaniske have i Cape Town er UNESCO verdens arv pga. sin kæmpestore biodiversitet. Den ligger midt i Cape Floral Kingdom, dvs. området, hvor der vokser fynbos - en helt speciel form for lyng. Der er også masser af Protea, som er Sydafrikas nationalblomst. De fleste blomstrer fra slutningen af august til midt i oktober.

Derudover ligger Kirstenbosck delvist op ad Table Mountain, så du kan godt vandre til toppen herfra “bagsiden” af bjerget. Udsigten er fantastisk over False Bay.

King Protea
Den kæmpestore "King Protea" så jeg blomstre i botanisk have. Det var i marts.

 

Simons Town

Syd for Cape Town - på vej mod Kap det gode håb - ligger Simons Town. Det er en lille by med havnen ud mod øst. I havnen kan du tage på guidet kajaktur ud at se pingviner og sæler. Måske ser du også delfiner. Alternativt kan du se pingvinerne fra land, men det er ikke samme oplevelse. I Simons Town kan du leje cykler på dagsbasis og cykle til fx. Kap det gode håb. Det er en oplevelse at komme ud på cykel i det flotte landskab og mærke vinden. (Du kan også leje en el-cykel, hvis du ikke nåede at træne hjemmefra….)

 

Kajaktur ved Simons Town
I kajak ud at se pingviner ved Simons Town

 

Vejret i Cape Town

Klimaet i Cape town er præget af Benguela - den iskolde havstrøm, som kommer fra Sydpolen og fortsætter op langs vestsiden af Afrika. Vandet på vestsiden af Cape Town er koldt, og luften er også kølig en stor del af året. Samtidig ligger Cape Town langt syd for ækvator, så årstiderne er omvendt af i Danmark. Regnen falder om vinteren, dvs. fra juni til august, så den bedste årstid at besøge Cape Town på er fra september til maj. Der er varmest fra november til marts. Klik HER for at se vejret i Cape Town.

Er du nysgerrig efter hvilke ture, der findes til Cape Town, så kig med her. Turen "Cape Town og omegn" er til dig, som har mod på at køre selv. Til dig, som vil have dansk rejseleder med, har jeg en tur med Dansk Vandrelaug. Den er udsolgt nu, men læs den til inspiration. Jeg laver løbende nye ture, så skriv dig op på mit nyhedsbrev, hvis du vil vide, hvornår de næste ture kommer, eller send en besked og spørg.