Terms & Conditions

We have Recently updated our Terms and Conditions. Please read and accept the terms and conditions in order to access the site

Current Version: 1

Privacy Policy

We have Recently updated our Privacy Policy. Please read and accept the Privacy Policy in order to access the site

Current Version: 1

Cape Town

Byen Cape Town har en beliggenhed, som du ikke finder magen til i hele verden. Ud til kysten - tæt på Kap det gode håb - og med Table Mountain lige midt i byen. Her er virkelig bygget rundt om naturreservaterne, og det er skønt at være i en storby, og samtidig være så tæt på naturen.

Cape Town - set oppefra

            

Hvordan er der i Cape Town?

På trods af at Cape Town ligger meget langt fra Europa, så har den alligevel et europæisk islæt i den forstand, at der de sidste ca. 200 år har boet både englændere og hollændere i byen. Tingene fungerer, og byen er forholdsvis velhavende. Samtidig har den en beliggenhed helt i særklasse. Vejret er relativ køligt, da der strømmer en iskold havstrøm fra Sydpolen forbi, så vandet er forholdsvis koldt. Regnen falder om vinteren, dvs. fra juni til august. Den bedste årstid at besøge byen på er fra september til maj. 

Cape Town - set oppefra

            

Rundt om Cape Town

Hvad er værd at se på rundt om Cape Town? Først og fremmest, så er der jo Kap det gode Håb. Højderyggen, som ender i vandet mod syd, det er denne højderyg, som skiller Atlanterhavet fra det indiske ocean - i hvert fald, hvis du spørger dem, som bor i Cape Town. Er du tæt på Cape Agulhas, som er Afrikas sydligste punkt, så har de en anden mening. Kører du mod øst, kommer ud ind i vinlandet, hvor Stellenbosch, Paarl og Franschhoek ligger med deres smukke vingårde og vinmarker i dalene nedenfor bjergene. Her er mange gode restauranter, fine udsigter til de lave, men smukke bjerge og masser af muligheder for at smage vin. Man kan også tage på vandretur mellem vinmarkerne eller op i bjergene.

Kører du mod sydøst, og holder dig langs kysten, kommer du først til Hermanus, som er et godt sted at se hvaler. De er i området fra juni til omkring november. Der falder dog en del regn i juli og august i Cape Town, så vent til september med at tage afsted. Længere fremme kommer De Hoop Nature Reserve, som har et meget specielt dyreliv. De Hoop er stedet, hvor man har reddet antilopen Bontebok fra udryddelse. Det er et marsk-område med masser af liv i både havet, i floden og på land. Her findes Fynbos, dvs. de lyngplanter, som kun vokser i et lille område i Western Cape. Den specielle vegetation i havet og på land giver spændende fugle- og dyreliv.

Til inspiration, så kig på min tur med Dansk Vandrelaug, hvor vi har 4 overnatninger i Cape Town og derefter tager turen langs Garden Route.

            

            

Hvad er der at se i Cape Town?

Tag en tur til toppen af Table Mountain. Du kan enten gå eller tage med Cable Car. Udsigten fra toppen skal opleves, den kan ikke beskrives. Du kan også besøge Kap det gode håb, stoppe på vejen og se pingviner i Simons Town, evt. fra søsiden i en kajak. Du kan tage på guidet rundvisning i byen og se nogle af de kulturelle ting. Der er flere spændende parker og markeder med historisk værdi. Du kan se fortet, den ældste bygning i Cape Town, som hollænderne byggede, da de ankom i 1652.

Parlamentet ligger også i Cape Town - selv om byen ikke er hovedstad, og her er flere kirker, som er værd at se. Du kan også sejle en tur til Robben Island og se stedet, hvor Nelson Mandela sad til fange i 17 af de ialt 27 år han var fængslet. 

Området Bo Kaap er muslimsk, da her bor mange efterkommere af malayer. Hollænderne sørgede for, at de kom hertil under kolonitiden. Området er især kendt for sine farvestrålende bygninger og for sit køkken - Cape Malay. Det inspireret af det asiatiske, selv om vi befinder os i Sydafrika. 

Kirstenbosch, den botaniske have i Cape Town skal også nævnes. Den er verdenskendt, da den ligger i Cape Floral Kingdom, som er et lille område i Sydafrika med sit eget specielle planteunivers. Her vokser især meget lyng, og så er her mange protea - Sydafrikas nationalblomst.

 

            

            

Protea af zet 11, flickr.com

Èn af de flere end 1.000 forskellige Protea, som findes i Cape Floral Kingdom