Terms & Conditions

We have Recently updated our Terms and Conditions. Please read and accept the terms and conditions in order to access the site

Current Version: 1

Privacy Policy

We have Recently updated our Privacy Policy. Please read and accept the Privacy Policy in order to access the site

Current Version: 1

Cape langs kysten

 

12. - 27. NOVEMBER 2019

MAX 7 DELTAGERE

 

 

LUKKET FOR TILMELDING

Endnu en tur har jeg gået og funderet på længe. Jeg har pillet det bedste ud af mine tidligere ture og samlet til en god - ikke alt for anstrengende vandretur. Som sædvanligt glæder mig rigtig meget til at præsentere den, især fordi jeg endelig får lavet en tur til Cape i november, hvor der stadig er mulighed for at se hvaler.

Turen  foregår i det sydvestlige Sydafrika - den region, som hedder Western Cape. Den største by er Cape Town, og her bruger vi selvfølgelig nogle dage, men vi kommer også ud i vinlandet og et stykke ud langs sydkysten, hvor der både er smukt langs kysten og gode muligheder for at se hvaler.

Vandretur med masser af natur

Det er en kombination af vandring i de smukkeste omgivelser og lidt historiske indslag i Cape Town/Kap det gode Håb og i Vinlandet. Så du både får et indtryk af den fantastiske natur, som denne del af Sydafrika byder på, - Men du lærer også lidt om landet mht. histore, plante- og dyreliv.

Der vil være hel- og halvdagsture med kompentente Sydafrikanske guider, både når vi vandrer og på de kulturelle dage. Men jeg er med på hele turen og kan oversætte til dansk. Jeg har lagt meget vægt på, at vi overnatter så naturskønt som muligt. Som der plejer er her gode senge, god mad og god sikkerhed.

 

Kort - Sydvestlige Sydafrika

 

 

På vej til Kap det gode Håb

På vej til Kap det gode Håb - morgendisen fra Atlanterhavet

 

 

Dagsprogram

Dag 1

Afrejse fra Danmark om eftermiddagen

Dag 2

Ankomst til Cape Town om formiddagen. Vi kører til Noordhoek, hvor vi skal bo i et par gode hytter og slapper af resten af dagen. Måske tager vi lige i supermarkedet og får lidt godt, som kan nydes på terrassen, måske tager vi en tur på stranden. Til aften går vi ud og spiser.

I omegnen af Cape Town

Dag 3

Idag skal vi til Kap det gode håb, som er en af mine favoritter i Sydafrika. Masser af mennesker tror, at det er Afrikas sydspids, men det er det IKKE. Selv om det er sydligt, og det rent naturmæssigt opleves sådan, fordi man kører ud ad en lang landtange og kan se vand på begge sider. Samtidig er det også stedet, hvor det skiller mellem det varme indiske Ocean og det kolde Atlanterhav.

Vi skal gå en tur på den flade side, dvs. langs med Atlanterhavet. Vi har guide med og kigger på både dyre- og plantelivet. Vi er her på den rette årstid i forhold til at se hvaler, men det er også et rigtig godt område for Fynbos - den sydafrikanske lyng-art, som er ret unik, og her er zebraer, strudse og eland. Efter vandringen kører vi helt ud på spidsen og ser nærmere på Kap det gode Håb ved fyrtårnene.

 

 

Silvermine

Dag 4

Idag kører vi ikke så langt, vi tager en vandretur ved Silvermine. Det er et område, som ligger oppe på højderyggen, som Table Mountain er en del af, og som fortsætter mod Kap det gode håb. Tilbage i 1600-tallet troede man at her fandtes sølv, og man borede en del steder, men man fandt aldrig så meget som et enkelt gram sølv. Navnet hænger dog stadig ved. Her er en god bred grussti at gå på, en del stigning og fantastiske udsigter både mod Atlanterhavet og mod det indiske ocean. Her er også en lille sø, så efter turen på 6 km er der chance for en dukkert.

 

Udsigt fra Silvermine af Paul Scott, Flickr.com

Udsigten fra Silvermine over Noordhoek, hvor vi bor og Atlanterhavet

 

 

 

Cape Town og Table Mountain.

Havneområdet Waterfront i Cape Town med Table Mountain i baggrunden.

Centrum

Dag 5  - 6

Nu handler det om centrum af Cape Town de næste par dage. Den ene dag tager vi kabelbanen op til toppen af Table Mountain og nyder udsigten og går en tur på ca. 5 - 6 km. Vi kommer til Maclears Beacon, som er det højeste sted på Table Mountain, men da toppen er så flad, så føles det ikke som en stor stigning. Her på toppen i 1080 m højde over havet er der igen en meget smuk udsigt, og der er et køligere klima og et planteliv, som er meget anderledes end det tæt ved havet. Nedturen foregår også med kabelbanen, så vandringen er i fladt terræn.

Der vil også være tid til at kigge nærmere på Cape Town - enten på en guidet vandretur i det gamle område af Cape Town eller på egen hånd, fx. en shoppetur ved Waterfront.

Kogelberg

Dag 7 - 8

Nu forlader vi Cape Town og fortsætter langs med kysten til Kogelberg. Det er et sted, hvor der ikke kommer ret mange mennesker, men det bliver det absolut ikke dårligere af. Vi skal vandre i de bedste områder med Fynbos, og vi skal se masser af pingviner og hvaler, og så skal vi nyde udsigten. Og vi skal have Dominic - min yndlingsguide til at fortælle om det hele. Jeg har ikke før haft mulighed for at bo i de økohytter, som er i området, men nu har jeg chancen.

Pingviner
King Protea - Sydafrikas nationalblomst. Foto af Paul Scott, flickr.com

King Protea - Sydafrikas nationalblomst. Foto af Paul Scott, flickr.com

Se en lille video om Kogelberg og økohytterne her:

 

 

Cape Agulhas og De Hoop

Dag 9 - 11

Nu skal vi videre langs kysten til Cape Agulhas, som er det sydligste punkt i Afrika. På vejen kommer vi forbi Hermanus, som går for at være verdens bedste sted at se hvaler fra land. Så hvis ikke vi har set hvaler endnu, så har vi en chance mere her.

Derefter er det videre til De Hoop Nature Reserve, som er endnu en af mine favoritter i Sydafrika. Det er en dyrepark uden rovdyr, men med rigtig lækker natur og dejlige hytter. Man kan gå rundt mellem zebraer, eland og bontebok, og da det er tæt ved et vådområde er her også masser af fugle. Vi skal bo her i 3 nætter, så vi har to hele dage. Den ene dag byder på vandring og en sejltur på floden, dvs. ud at se på fuglelivet. Den næste dag kører vi en tur ud at se på Cape Vulture, dvs. en grib i Potberg, som ligger tæt ved De Hoop. Det er en truet fugl, og det er faktisk det eneste sted at den store fugl holder til.

Læs mere om gribben og turen her:

 

 

Hvalhale. Foto af Gregory Slobirds Smith

 

 

Hus i Stellenbosch

Typisk hus i Stellenbosch

 

Vinlandet

Dag 12 - 14

Så forlader vi kysten og kører ind i landet mod vinlandet. Vi skal bo i den hyggelige by Franschhoek, som ligger helt inde i bunden af en dal med mindre bjerge nærmest hele vejen rundt.

Her har vi også to hele dage til rådighed, så vi bruger en dag på at vandre i Mont Rochelle, som er de højeste bjerge rundt om Franschhoek. Vi kører op til toppen af bjergpasset og får herefter en guidet tur rundt i området, hvor vi får en masse at vide om vegetationen og dyrelivet mv. Samtidig med at vi nyder den rigtig gode udsigt både over Franschhoek og til den anden side af bjergpasset, hvor vi kom fra dagen før.

Næste dag tager vi på en mindre vandretur i området omkring Stellenbosch, som er en lidt større end Franschhoek, men en meget idyllisk by også i vinlandet. Rigtig gammel Cape dutch byggestil.

 

 

De sidste dage

Dag 15

Så nærmer turen sig slutningen. Vi skal afsted fra Franschhoek, men vi har god tid, da vi først skal flyve hen på eftermiddagen. Hvis vejret er til det kan vi tage en lille vandretur mellem vinmarkerne, ellers får vi bare shoppet det sidste inden turen går mod lufthavnen.

Dag 16

Hjemkomst til Danmark.

Pris

Turen koster 17.900 kr/person i dobbeltværelse. I prisen er indregnet flybillet fra København, transport, alle overnatninger og alle måltider i Sydafrika - undtaget, hvis I har brug for lidt i lufthavnen. Herudover er alle guidede ture og indgange til parker med i prisen. Depositum på 9.000 kr/person betales ved tilmelding.

Der er begrænset mulighed for enkeltværelse, og det udløser et tillæg på 3.000 kr. Få dage skal vi selv lave aftensmad i hytterne, hvor vi bor. Jeg forventer en hjælpende hånd - men i begrænset omfang.

Vi er max. 7 personer på turen.

Fynbos af Warren Rohner, flickr.com